vineri, 27 ianuarie 2012

Călătoria numită viață...

"Why travel, unless you must?[...]It is not so much a question of travelling as of getting away; which of us has not some pain to dull, or some yoke to cast off?"(Sand, George, A Winter in Majorca, Impremta Politecnica, Palma de Mallorca, 1998,  p.9)

    Aceste gânduri așternute pe hârtie la 25 August, 1855 de către George Sand, m-au determinat să intru și eu timid în lumea bloggerilor.:) Ei, și acum probabil vă întrebați( în cazul în care e cine să se întrebe, căci încă nu știu dacă voi avea cititori:) ce legătură are acest citat cu blogul meu și de ce prima postare are titlul "Călătoria numită viață..."?
   Călătoriile sunt pasiunea mea numărul 1, prin călătorie înțelegând orice formă de evadare din activitățile obișnuite. Cu fiecare călătorie descopăr viața sub o altă formă, văd o altă parte a ei și mereu descopăr că știu atât de puține despre ea, dar în același timp atât de multe....
 Ne trezim călători într-un labirint pe care încercăm să-l deslușim fie pentru că suntem curioși de ceea ce vom găsi, fie pentru că ajungem să călătorim pentru că trebuie. Trebuie oare să călătorim sau ne place să călătorim în viață? Ne pornim la un drum pentru a descoperi plăcerea unor noi descoperiri sau ne dorim doar o evadare din vacarmul orașului care ne face, de multe ori, să devenim captivi în propria noastră colivie...
Câți dintre noi își rezervă două minute din fiecare dimineață pentru a se privi în oglindă și a zâmbi unei noi zile? Câți remarcăm o zi însorită și câți descoperim prospețimea unei zile ploioase? Câți dintre noi ne bucurăm de faptul că ni s-a mai oferit o zi pentru a ne continua călătoria?
     În alergarea noastră spre o anumită destinație uităm să descoperim mărunțișurile care alcătuiesc "seva" vieții din care cu toții ar trebui să ne hrănim, astfel încât să nu vrem doar să evadăm pentru a putea trăi, ci să trăim pentru a putea evada  oricând vrem noi...În miezul zilei să ne permitem un respiro de 2 minute, timp în care să remarcăm un mic amănunt ce ne face viața mai frumoasă...Nu suntem atât de încorsetați pe cât credem, suntem mai liberi decât ne închipuim...Limitele ni le stabilim noi...
Dragii mei, sezonul acesta se poartă zâmbetele sincere, îmbrățisările calde și clipele frumoase petrecute alături de cei dragi!

Acestea fiind spuse, vă doresc călătorie plăcută în viață! E singura călătorie pe care ne-o putem permite cu toții:)


P.S.:Am auzit că zâmbetul și îmbrățișarea sunt accesoriile care nu trebuie să lipsească , iar clipele frumoase petrecute alături de cei dragi întrec confortul celui mai luxos resort din lume:) Tendințele se vor păstra pe tot parcursul "călătoriei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu